Optreden

Gages en onkostenvergoedingen

Wij bieden een leuk podium waar muzikanten zichzelf in een sfeervolle accommodatie kunnen presenteren voor een enthousiast publiek. Helaas kunnen wij ons geen betaalde optredens permitteren maar wel willen we graag onze waardering laten blijken in de vorm van een redelijk aantal gratis consumpties voor de optredende muzikanten.

Het concept van Podium Lohengrin is ontstaan in het voormalige Muziekcafé Lohengrin. Alles is gebaseerd op particulier initiatief zonder subsidies of sponsors….. We zijn er ons terdege van bewust dat veel muzikanten ook kosten moeten maken. Om wel inkomsten te verkrijgen kun je er zelf voor kiezen om entreegelden voor je optreden te vragen. Je mag zelf het bedrag van de entree bepalen. Ook mag je zelf de entree aan de deur regelen. (Let wel: op entreegelden zit 6% btw). Indien men besluit om met entreegelden te werken dan willen wij dit graag vroegtijdig weten zodat we dat in de aankondigingen en publiciteit kunnen meenemen. We willen voorkomen dat bezoekers pas bij de ingang horen dat er entree gevraagd wordt…. Wij vragen u een bevestiging te ondertekenen waarin vermeld staat dat alle entreegelden gaan naar de optredende artiesten.

Een andere optie kan zijn om met de pet rond te gaan. Een tevreden klant wil misschien wel een paar euro doneren. De verkoop van eigen CD’s en merchandising is toegestaan.

De organisatie van Station Zuid streeft ernaar om de geplande activiteiten zoveel mogelijk GRATIS aan te bieden om daarmee de doelstelling van laagdrempeligheid te kunnen verwezenlijken.

Programmering

Wij willen graag een avond/middagvullend programma presenteren. Indien zoveel repertoire (nog) niet beschikbaar is kan er ook een combinatie met een andere band of met meerdere muzikale activiteiten op een avond gepland worden. Weten of kennen jullie zelf een andere band(s) die met jullie wil optreden? Misschien kun je dan samen met die bevriende bands of muzikanten een avondvullend programma aanbieden. Laat het even weten.

Mocht er belangstelling bestaan om een optreden te verzorgen, dan kun je een datumvoorstel doen voor een vrijdag-, zaterdagavond of zondagmiddag. Bandoptredens programmeren wij bij voorkeur op een vrijdag- of zaterdagavond op het bandpodium in de kelder. Bekijk de agenda voor de keuze van een datum. De agenda op de website is altijd actueel. Datums die nog niet ingevuld zijn, zijn in principe beschikbaar. Je kunt je voorkeur aangeven. Wie het eerst komt….

Advies: Neem via de website contact op en niet via Facebook. Je weet dan zeker dat je vraag of info bij de programmeur terecht komt.

Publiek en publiciteit

Podium Lohengrin werkt hard om een vaste bezoekersgroep op te bouwen. Dat heeft uiteraard tijd nodig. De organisatie van Podium Lohengrin zal zijn uiterste best doen om het programma bij een zo groot mogelijk publiek bekend te maken.

Wij geven op de volgende manieren publiciteit aan de geprogrammeerde optredens:
– Alle optredens worden aangekondigd op de agenda van onze website en op onze Facebook pagina.
– Van elke activiteit wordt door ons een Facebook Evenement aangemaakt en verspreid bij de verschillende FB-groepen. Het bereik is optimaal als muzikanten/artiesten ons FB-evenement binnen hun eigen netwerk delen. Natuurlijk kun je ook nog eens zelf een FB-evenement aanmaken, maar dan wordt het moeilijker om het bereik en de respons van de aankondiging te monitoren.
– Alle geplande optredens/activiteiten worden bij de diverse lokale media, middels persberichten en redactionele artikelen, aangekondigd en bekend gemaakt.

Ondanks deze inspanningen kunnen wij op geen enkele manier een bezoekersaantal garanderen. Uiteraard staat het u vrij om aanvullend zelf uw publiciteit en werving van publiek te organiseren. Tevens hopen wij dat de muzikanten/artiesten ook eigen publiek (fans, familie, buren en vrienden) meebrengen.

Wil je optreden?

Stuur uw verzoek via onderstaand mailformulier. We nemen dan z.s.m. contact met u op!